Gode pakkeråd til privat og erhverv

Som hovedreglen skal alt der kan komme ned i en flyttekasse pakkes, flyttekassen skal kunne lukkes og må max. veje 20 kg. Pakninger af flyttekasser kræver en smule omtanke, hvis du selv ønsker at gøre det, så har du her nogle gode råd.

Vejledning
  • Flyttekasser må som udgangspunkt fyldes ca. 1/4 med bøger, papir osv.
  • Reoler, skabe skal tømmes for genstande, som derefter pakkes ned i flyttekasser.
  • Skabe, skuffer som har låse skal låses og nøglen opbevares af kunden eller i VIP kasse.
  • Glasplader/hylder i skriveborde eller reolsystem fastgøres godt, eller tages ud.
  • Radio, computerudstyr, stereoanlæg m.m. skal pakkes i flyttekasser.
Mærkater på flyttekasserne

Når flyttekasserne er pakket, skal de mærkes med det indhold og evt. hvilket rum de skal være i på den nye adresse. Husk flyttekasser med porcelæn, glas O. Lign. markeres tydeligt med “GLAS” og at exportkasser der ikke må vendes, mærkes med en pil opad.

Nedpakning af bøger

Når det er bøger som skal flyttes, er det meget vigtigt at man kommer et lag af bøger i bunden, læg herefter løse, “lette ting” ovenpå. På den måde opnår du at bøgerne lider mindst mulig last under selve flytningen.

Hvis du fylder kassen med tunge ting, kan bøgerne måske tage skade og kassen går nemt hen og bliver for tung, for vores flyttefolks ryg (Max 20 Kg)

Nedpakning af porcelæn

Når der pakkes glas og porcelæn, er det meget vigtigt flyttekassen fores med aviser, bobleplast konfetti eller lignende.

Tallerkener skal stilles højkant i rækker og derefter ligges avispapir i enderne af kasserne, så tallerkenerne kommer til at står i helt fast.

Indpakkede glas og kopper m.m. placeres øverst i kassen og der afsluttes med et lag papir.

Det er meget vigtigt, at flyttekassen med porcelæn, glas eller tallerkener ikke fyldes helt op. Fyldes kassen helt op, risikere man at porcelænet trykkes og går stykker når flyttekasserne bliver stablet. Label med “glas” eller “fragile” påføres kassen.

Nedpakning af planter

Potteplanter skal også pakkes i flyttekasser. Du forer dem med avispapir imellem potterne, så de står fast og dermed ikke vælter under transport. (Husk at tjekke om du må tage planterne med hvis du flytter til udlandet der kan nemlig være Nationale begrænsninger).